Már épül a Cipősdoboz Vár – a polgármester hisz az összefogás erejében

2015. 11. 23.

Már épül a Cipősdoboz Vár – a polgármester hisz az összefogás erejében

Budapest – Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere szerint lényeges, hogy akinek lehetősége van rá, az segítsen a rászorulókon. Mások mellett ő is támogatója a Baptista Szeretetszolgálat idei Cipősdoboz Akciójának, amely november 23-án, hétfőn a Cipősdoboz Vár építésével vette kezdetét a fővárosi Deák Ferenc téren. A Vár november 28-tól tudja fogadni az elkészült dobozokat.

– Miért tartja annyira fontosnak a Cipősdoboz Akciót, hogy polgármesterként több ezer kerületi lakost, minden kisgyermekes családot levélben kért együttműködésre? Ez ugyanis egyedülálló az országban. 

– A XVI. kerületben hagyománya van az elesettek, rászorulók segítésének – mondta Kovács Péter. –  Minden évben, advent idején a Cipősdoboz Akcióban gyűjtünk, de van téli fűtési támogatásunk és karácsonyi csomag akciónk is. Hiszem, hogy az összefogás erejével tudunk segíteni, ezért kérek minden kisgyermekes családot arra, ha lehetősége van, segítsen.

– Mi indította erre? 

– A XVI. kerületben mindig is erős volt a szolidaritás… Talán nálunk az átlagnál jobban szituált emberek élnek, akik könnyebben megtehetik, hogy segítenek. Ez jó példa a felnövekvő generáció számára is.

– Várhatóan mennyi doboz gyűlik össze várhatóan a kerületben? 

– Remélem, hogy több ezer.

– A kerületben kik kapnak dobozokat? 

– A kerületben élő rászorultak kapnak ajándékot, akikhez a családsegítő szolgálattal és a hivatal szociális osztályával karöltve juttatjuk el a csomagokat. Mivel máshol még több rászorult van, ezért a Baptista Szeretetszolgálatnak adjuk át a fennmaradt cipősdobozokat, akik pontosan tudják, hogy hová továbbítsák azokat.

– Személyes érintettsége is van esetleg a Cipősdoboz Akcióval kapcsolatban? 

– Igen, a mi családunk is szokott néhány cipősdobozt készíteni ilyenkor.